Sale!
Nasza księgarnia

Magdalena Kurzyp Odżywianie w łuszczycy. Wpływ diety na stan skóry

31,99 

Idealna pozycja dla osób walczących z niedogodnościami jakie niesie ze sobą problem łuszczycy. Książka zgłębia widzę , która umożliwia skupienie się na źródle choroby a także daje możliwość leczenia nie tylko objawów ale przede wszystkim przyczyny łuszczycy. W tej pozycji znajdziecie Państwo zasady zdrowej diety, którą autorka poleca jako podstawowy element leczenia, a także gotowe przepisy.

 

 

Na stanie

Opis

Magdalena Kurzyp – Magister farmacji, dietetyk, z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w zakresie stosowania nowych terapii, między innymi  w hepatologii i dermatologii.

Specjalizuje się w dietach dla pacjentów z problemami wątroby i skóry.

 

W leczeniu łuszczycy należy zachować odpowiednią dietę – z takim zaleceniem spotyka się każda osoba cierpiąca na tę chorobę.

Ale co ono oznacza w praktyce? Co powinno się jeść? Jak przyrządzać posiłki? Jakich potraw unikać? Jak skomponować jadłospis zdrowy i lekkostrawny, który nie tylko nie zaszkodzi pacjentowi ale pomoże mu skutecznie zwalczać objawy choroby?

Na te pytania stara się odpowiedzieć Magdalena Kurzyp w książce “Odżywianie w łuszczycy”. Wyjaśnia istotę proponowanej diety, jej potencjał terapeutyczny oraz wpływ na organizm.

Autorka specjalizuje się w dietach zalecanych w schorzeniach wątroby i skóry, opracowała ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych, które pozwolą chorym w sposób aktywny współuczestniczyć w leczeniu.

 

Książka “Odżywianie w łuszczycy. Wpływ diety na stan skóry” autorstwa mgr farm. Magdaleny Kurzyp to niezbędna pozycja w biblioteczce każdej osoby zmagającej się z łuszczycą. Autorka, która z wykształcenia jest farmaceutą i dietetykiem, podjęła się ambitnego i czasochłonnego zadania opracowania smacznych, prostych i przede wszystkim zdrowych przepisów na śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje, które powstały z myślą o prawidłowym żywieniu osób z łuszczycą.

Wszystkie przepisy na posiłki zawarte w książce zostały samodzielnie przygotowane przez autorkę na podstawie jej wieloletnich doświadczeń w układaniu jadłospisów dla osób z przewlekłymi chorobami skóry. Jak podkreśla sama autorka jej posiłki są nie tylko zdrowe ale również łatwe w przygotowaniu i naprawdę smaczne. Przepisy pomogą każdej zabieganej osobie przygotować samodzielnie pełnowartościowy posiłek, który dostarczy organizmowi niezbędnych wartości odżywczych.

W książce znajdziesz informacje na temat:
  • łuszczycy jako choroby dietozależnej,
  • suplementacji w łuszczycy,
  • produktów mogących zaostrzać zmiany łuszczycowe,
  • rady dla osób z łuszczycą prowadzące do poprawy jakości życia.
A ponadto masę przepisów na pożywne i łatwe w przygotowaniu:
  • zupy (np. rosół z kurczaka i indyka),
  • sałatki i surówki (np. sałatka fasolowa),
  • mięsa (np. pieczony kurczak z ziołami),
  • ryby (np. łosoś zapiekany w sosie koperkowym),
  • potrawy bezmięsne (np. duszona kapusta czerwona),
  • zimne mięsa, pasztety i pasty (np. hummus),
  • zdrowe dodatki (np. domowe musli),
  • napoje i desery (np. galaretka morelowa).

 

  • Tytuł: Odżywianie w łuszczycy. Wpływ diety na stan skóry
  • Autor: Kurzyp Małgorzata
  • Wydawnictwo: Kastor
  • Język wydania: polski
  • Liczba stron: 192
  • Format: 150x210mm
  • Numer wydania: I
  • Rok wydania: 2015
  • Forma: książka (oprawa miękka)
  • ISBN: 978-83-620-5560-9
  • EAN: 9788362055609